LUDC

Min historia: Inte konstigt att man alltid är trött

Utskriftsvänlig version

Publicerad 2017-08-07

Till originalsidan
Texterna på "Min historia" är inte vetenskap och diabetesportalen.se tar varken ställning för eller emot innehållet. Berättelserna är skrivna av personer som delar med sig av sina egna personliga upplevelser och erfarenheter av hur det är att leva med diabetes. /Redaktionen.

Hej,
jag har just läst artikeln som handlar om kronisk trötthet hos diabetiker. Och jag är där själv. Har haft diabetes i 27 år och efter vissa andra händelser (vi diabetiker är ju inte förskonade från livet i övrigt!) har jag nu varit sjukskriven hela våren. Först på heltid och sedan på halvtid (för att jag ju vill jobba!).
Men det jag vill säga är att det är inte konstigt att man blir trött även om man inte fått några följdsjukdomar! Det är verkligen ett heltidsjobb, 24/7.

Jag har ett utmärkt Hba1c. Men det kostar på.
Jag prioriterar motion. Minst en halvtimme efter frukost och lika mycket efter middagen.
Jag kollar blodsockret flera gånger under natten, insulinet räcker inte till för hela natten. Och jag är livrädd för att ta för mycket insulin på natten och inte vakna. Speciellt när jag är så trött efter att inte ha sovit en hel natt på månader. Om jag inte tar insulin på natten så är blodsockret för högt på morgonen och då tar det cirka två timmar (efter morgoninsulinet) innan jag kan äta frukost.
Jag kan aldrig släppa kollen ett par timmar. Då sticker blodsockret i höjden och efter extra insulin kan det ta upp till sex timmar innan det är normalt igen. Och man har dessutom samma krav på sig som alla andra med jobb och sånt. Försäkringskassan vill inte godkänna nedsatt arbetsförmåga…

Inte konstigt om man alltid är trött!

Mvh Lotta

Läs mer på diabetesportalen

Senast uppdaterad: 2017-08-07
Webbansvarig:  Redaktionen


diabetesportalen.se, LUDC, CRC, SUS Malmö, Ingång 72, Hus 91, plan 12. 205 00 Malmö. Telefon: 040 39 10 00 (vx)