Ännu tuffare när barnen har diabetes

Texterna på "Min historia" är inte vetenskap och diabetesportalen.se tar varken ställning för eller emot innehållet. Berättelserna är skrivna av personer som delar med sig av sina egna personliga upplevelser och erfarenheter av hur det är att leva med diabetes. /Redaktionen

Jag har en dotter som snart blir fyra år och en son som är ett och ett halvt år och de har båda diabetes. Min dotter fick diabetes när hon var två och ett halvt år och min pojke för cirka två månader sedan. 

Vi tyckte det räckte med ett barn som fick diabetes, det var jobb nog men när man märker att min son börjar få samma symtom då blir man rädd.
Men det är nog mitt fel för jag har också diabetes. Man tror inte att det ska vara så ärftligt men nu har jag bevis nog. Jag fick det när jag var lika liten som min dotter.
Jag har fått höra att det inte är något som är bevisat att det är ärftligt så först vågade man inte skaffa barn men sen tar man steget och vad händer, jo, man får två fina barn som får diabetes och man kan inte bota det.Tur är ju att det finns bra hjälpmedel. Det är tufft att vara förälder men det är tuffare när man har sjuka barn.  

Med vänlig hälsning
Ledsen mamma

Senast uppdaterad: 2014-09-01
Webbansvarig:  Redaktionen

diabetesportalen.se, LUDC, CRC, SUS Malmö, Ingång 72, Hus 91, plan 12. 205 00 Malmö. Telefon: 040 39 10 00 (vx)