Det handlar om resten av vårt liv

Mitt namn är Rebecca. Jag och min familj är som så många skulle uttrycka det en "oturs-drabbad" familj. Jag är 29 år gammal och lever ihop med min make och våra tre gemensamma barn i Karlskrona. Jag själv drabbades av typ 1-diabetes 2004, då bara 17 år gammal. 2007 föddes vårat första barn Amelia, även hon fick diagnosen i september 2013, då 6 år gammal och året därpå 2014 också i september så drabbades även våran son Milo som inte ens hade hunnit fylla 2 år.

Texterna på "Min historia" är inte vetenskap och diabetesportalen.se tar varken ställning för eller emot innehållet. Berättelserna är skrivna av personer som delar med sig av sina egna personliga upplevelser och erfarenheter av hur det är att leva med diabetes. /Redaktionen

Detta har inneburit en resa med tusentals blodsockertester och sprutor med en blandning av blod, svett och tårar. Livet kan ta en drastisk vändning och livet känns inte alla gånger rättvist. Ovanpå allt detta så har både jag och dottern även struma som är en följdsjukdom av diabetes. Nu i år 2016 diagnostiserades även dottern med den extremt ovanliga sjukdomen (som uppstår till följd av struma) och kallas för PDS. Pendreds syndrom. Denna sjukdom drabbar 1 person var 10e år här i Blekinge och innebär att hörseln går i vågor för att helt plötsligt försvinna på antingen ett eller båda öronen. Alltså blir du döv. Jag startade nyligen en blogg angående ämnet och vill med denna nå ut till människor och få folk till att förstå att det handlar om mer än en spruta. Det handlar om resten av vårt liv! Det handlar om följdsjukdomar och många gånger fruktansvärda komplikationer.

Med vänliga hälsningar, Rebecca

Senast uppdaterad: 2016-05-20
Webbansvarig:  Redaktionen

diabetesportalen.se, LUDC, CRC, SUS Malmö, Ingång 72, Hus 91, plan 12. 205 00 Malmö. Telefon: 040 39 10 00 (vx)